بزرگ ترین همگروه تیم ملی ایران در گروه F جام جهانی برزیل و یکی از جدی ترین مدعیان قهرمانی این جام، در مجموع 16 بار صعود به این تورنمنت را تجربه کرده است. سفید و آبی ها در این دوره ها معمولا یک روند دوقطبی را پشت سر گذاشته اند. دوقطبی به این معنا که یا به موفقیت های بزرگی دست پیدا کرده اند و یا خیلی زود از تورنمنت کنار رفته اند. آرژانتین معمولا هیچگاه در مرحه نیمه نهایی گرفتار نشده و در صورت گذر از یک چهارم نهایی، خود را به فینال رسانده است. یک چهارمی که البته این اواخر خاطرات خوشی را برای آن ها رقم نمی زند. در این گزارش به مرور نتایج آرژانتین در همه ادوار جام جهانی پرداخته ایم. تیمی که توی این ساعت ها نامش در همه فضای مجازی با نام و پرچم تیم ملی ایران گره خورده است. تا باشد از این رقیب ها، به شرط آنکه با ما مهربان باشند!
حذف بعد از غیبت کبری
آرژانتین در اولین دوره برگزاری جام جهانی در اروگوئه، نایب قهرمان رقابت ها شد اما 4 سال بعد در مکزیک در همان دور اول از مسابقات کنار رفت. این تیم در سه دوره بعدی در جام های جهانی حاضر نشد و آشتی با این جام را در جام جهانی 1958 کشور سوئد رقم زد. آرژانتین در این جام با شکست برابر آلمان، 6 تایی شدن برابر چکسلواکی و یک پیروزی خفیف مقابل ایرلند شمالی، تیم آخر گروه شد و از صعود به دور بعد بازماند. این سرنوشت، 4 سال بعد در شیلی نیز گریبان این تیم را گرفت. جایی که پیروزی در روز ابتدایی مقابل بلغارستان، با تجربه شکست برابر انگلیس و تساوی با مجارستان ادامه یافت تا باز هم صعود از گروه سهم مردان آرژانتین نشود.
خداحافظی با طلسم
آرژانتین در جام جهانی 1966 بالاخره طلسم صعود از گروه را شکست. آن ها این بار در روزهای درخشش آرتیمه، ابتدا در یک دیدار دراماتیک از اسپانیا عبور کردند، سپس نتیجه مشابه 2-1 را برابر سوئیس تکرار نمودند و یک تساوی برابر آلمان غربی در دیدار آخر حکم به دومی آن ها در گروه و صعودشان داد. در دور بعد اما تیم میزبان در لندن با یک گل از آرژانتین برد و این تیم را به خانه اش فرستاد.
آرامش قبل طوفان
جام جهانی 1970، آخرین جام جهانی بود که آرژانتین نتوانست به آن صعود کند. جام جهانی 1974 آلمان غربی، باز هم با صعود آن ها از گروه همراه شد. صعودی دشوار پس از شکست برابر لهستان، تساوی برابر ایتالیا و یک پیروزی پرگل در مقابل هائیتی. در دور بعدی که باز هم به صورت گروهی برگزار می شد اما این تیم از 3 بازی با برزیل، هلند و آلمان غربی تنها یک امتیاز گرفت و با جام وداع کرد.
اولین بوسه بر جام
اولین قهرمانی آرژانتین در تاریخ جام جهانی، با اولین دوره حضور ایران در این رقابت ها مصادف شد. آن ها برای اولین و آخرین بار میزبان تورنمنت بودند و علیرغم شکست مقابل ایتالیا در دور اول، به عنوان تیم دوم گروه به دور دوم رسیدند. آرژانتین در دور دوم گروهی قدرتمندانه ظاهر شد و در حالی که ماریو کمپس را به عنوان بهترین مهره در اختیار داشت، 6 گل به پرو و دو گل به لهستان زد و در مقابل برزیل نیز دروازه اش را بسته نگه داشت تا تیم اول گروه لقب بگیرد. آن ها از این طریق به فینال رسیدند و در وقت های تلف شده با گل های برتونی و کمپس، در تقابل با هلند جام را در خانه نگه داشتند.
پلی بین دو قهرمانی
مدافع عنوان قهرمانی، در سال 1982 و در جامی که در 6 گروه آغاز شده بود، کارش را با شکست در مقابل بلژیک در نیوکمپ بارسلون اغاز کرد. آن ها در دیدار دوم به مجارستاتی که در مسابقه اولش السالوادور را 10 تایی کرده بود، 4 گل زدند. این سراغاز درخشش دیگو مارادونا در جام جهانی بود. آرژانتین در بازی سوم تنها با دو گل از السالوادور عبور کرد و تیم دوم گروه شد. در مرحله دوم، آن ها هم در مقابل ایتالیا شکست خوردند و هم در مقابل برزیل و در گروه سه تیمی شان آخر شدند و اسپانیا را با خاطره ای بد ترک کردند.
قهرمان مالویناس
جام جهانی 1986؛ محل یکه تازی دیگو مارادونا بود. آرژانتین پس از تساوی با ایتالیا و کسب پیروزی برابر کره و بلغارستان،در دور بعد از سد اروگوئه نیز گذشت و بعدتر آن جدال ناب فالکلند بین آرژانتین و انگلیس از راه رسید تا مارادونا با دست خدا و یکی از تماشایی ترین گل های تاریخ، تیمش را به نیمه نهایی رساند. تیم دن دیگو در مرحله بعدی بلژیک را از پیش رو نیز برداشت و در مسابقه پایانی در یک نبرد جذاب و پرنوسان آلمان غربی را با نتیجه سه بر دو کنار زد و دومین قهرمانی اش در جام جهانی را به جشن نشست.
انتقام آلمانی
در جام جهانی 1990 اگر قانون صعود 4 تا از تیم های سوم گروه ها اجرا نمی شد، آرژانتین در همان دور گروهی کنار می رفت. این تیم در گروهش تنها شوروی را برد و به نتایجی بهتر از شکست برابر شیرهای رام نشدنی کارمون و تساوی با رومانی دست نیافت. آن ها در این جام که در ایتالیا برگزار می شد، در دور بعد ایتالیا را بردند و سپس یوگسلاوی را نیز شکست دادند .درخشش گوی گوچه آ در رقم خوردن این پیروزی نفش بسزایی ایفا کرد. این بار اما تاریخ برای آلبس سلسته تکرار نشد و این آلمان بود که توانست با پیروزی در فینال، قهرمانی جام جهانی را از آن خود کند.
مثبت و منفی
جام جهانی 1994 آمریکا برای مردان آرژانتین، زیر سایه داستان تلخ مثبت اعلام شدن آزمایش مواد نیروزهای دیگو مارادونا قرار گرفت تا این تیم تورنمنت فاجعه باری را پشت سر بگذارد. در این جام آرژانتین یکی از سه تیم شش امتیازی گروهش شد و پس از نیجریه و بلغار به عنوان تیم سوم به دور بعد رفت. مرحله ای که به باخت به رومانی و حذف آن ها از جام منجر شد.
لاله های سمی
4 سال بعد در فرانسه، در رقابت هایی که برای اولین بار با 8 گروه آغاز شده بود، آرژانتین با نهایت قدرت و کسب 9 امتیاز از گروهی که ژاپن، کرواسی و جاماییکا در آن حضور داشتند صعود کرد. این تیم در مرحله بعد در شب درخشش مایکل اوون و حاشیه های فراوان اخراج بکام، در پنالتی انگلیس را شکست داد اما در یک چهارم نهایی مغلوب لاله های نارنجی شد و بلیت بازگشت به خانه را خیلی زود فراهم کرد.
آقای دیوانه و نتایج دیوانه وار!
اوضاع در آسیا برای آن ها بدتر نیز شد. آرژانتین الخاندرو سابه یا در جام جهنی 2002، با انبوهی از ستاره ها تورنمنت را با پیروزی برابر نیجریه کلید زد اما شکست برابر انگلیس با پنالتی بکام و پس از آن تساوی با سوئد، کار آن ها را در همین مرحله یکسره کرد تا آقای دیوانه کارش روی نیمکت این تیم را از دست بدهد.
بازی ثانیه ها
در شرایطی که همگان انتظار داشتند تیم 2006 ناکامی های دوره های قبل را جبران کند، تیم پکرمن هم موفق از آب درنیامد. آن ها جام را با پیروزی برابر ساحل عاج و یک نمایش درخشان 6 گله برابر صربستان آغاز کردند و سپس برای هلند به تساوی رسیدند. در دور بعد، گل فوق العاده ماکسی آرژانتین را به زحمت از مکزیک عبور داد تا این تیم مقابل آلمان میزبان صف بکشد. آن ها تا ثانیه های پایانی وقت اضافه از حریف پیش بودند اما گل میرو کلوزه، پاسخی قاطع بود بر گل هرنان کرسپو. توی ضیافت پنالتی ها، این روبرتو آیالا بود که رویای تیم پکرمن را بر باد داد.
تحقیر در آفریقا
در دوره قبلی جام جهانی، آرژانتین مارادونا را روی نیمکت خود می دید. انتخاب پرریسکی که تنها به واسطه کاریزمای او صورت گرفته بود و همه می دانستند این ستاره بزرگ به لحاظ فنی چیزی در چنته ندارد. آن ها در دور گروهی در رقابت با کره، یونان و نیجریه 9 امتیازی شدند و در مرحله یک هشتم مقابل مکزیک قدرتنمایی کردند اما باز هم کابوس آلمان از راه رسید و با 4 گل، این تیم را بین زمین و هوا معلق کرد و به خانه فرستاد.
بزرگ ترین همگروه تیم ملی ایران در گروه F جام جهانی برزیل و یکی از جدی ترین مدعیان قهرمانی این جام، در مجموع 16 بار صعود به این تورنمنت را تجربه کرده است.